Alternativa arrangemang för Scoutkåren Pojkarnas jubileumsevenemang

19.10.2020 kl. 18:45

På grund av av Covid-19 nu åter är i en upptrappningsfas i Egentliga Finland och då det regionala sjukvårdsdistriktet inte rekommenderar publikevenemang med över 20 deltagare är vi tvungna att vidta åtgärder.

 • Nostalgiträffen 23.10. skjuts upp. Nytt datum håller på att vaskas fram och tillfället ordnas då epidemiläget tillåter.
 • Historiklanseringen den 6.11. ordnas som ett webbinarium kl. 18:00-19:00. Vi skickar de anmälda en direktlänk där man får följa med presentationer av skribenter. Vi publicerar länken även offentligt på Facebook och SP:s hemsida.
 • Historiken går fortfarande att beställa och boken kan plockas upp vid följande tidpunkter.
  • 6.11 Skansen (Auragatan 1 I) kl. 19:00-20:00
  • 7.11 Vårdbergsparken kl. 14:00 (i samband med stadsmanöver)
  • 11.11 Skansen (Auragatan 1 I) kl. 17:00-19:00
  • Länk till historik-webshop: pojkarna.mycashflow.fi
 • Middagen 7.11. skjuts upp. Nytt datum meddelas under år 2021. För dem som eventuellt hunnit betala för middagen håller Skeppsrådet på och reder ut hur återbetalningen till er alla kan ske på ett smidigt sätt. Vid behov kommer skattmästare Gustav Malmström att vara i kontakt med er per epost, så håll utkik på eposten. Även den efterfest som skulle arrangeras efter middagen blir givetvis inte av.
 • Stadsmanövern som skulle ordnas under veckan ordnas i stället den 7.11. (på lördag). Tävlingen äger rum kl. 10-14 och avslutas med en mugg glögg i Vårdbergsparken. Kontrollerna kräver att man har tillgång till smarttelefon (eller annan apparat med internetuppkoppling) under tävlingen, då svaren skickas in elektroniskt. Hela stadsmanövern äger rum utomhus. Anmälningen till stadsmanövern öppnar inom oktobermånad.

Att vidta drastiska åtgärder av detta slag är förstås en stor besvikelse för oss alla. Vi hade önskat ordna evenemang där vi kunde ha träffats face-to-face. Men efter en grundlig genomgång av vad som ansvarsfullt kan ordnas i det nuvarande läget, på ett sätt som inte drar ner på stämningen för det som planerats, fanns det inte många val kvar.

Vi hoppas att ni som inte ännu beställt historiken tar nu och beställer den. Länk här. Vill man se på saken positivt kan man ju säga att vi kan förkovra oss i historier och anekdoter under kommande mörka höstkvällar och sedan stråla samman i större skara, då hälsoriskerna inte är lika påtagliga som i nuläget.

Hälsningar,

Planeringsgruppen

Alex Söderholm