SP:s 100-års jubileum

24.09.2020 kl. 20:09

Firandet av Scoutkåren Pojkarna 100-år kulmineras i jubileumsveckan i början av november. Vi hoppas att många av er har intresse att delta på jubileumsevenemangen och köpa av historiken som kommer ut.

På grund av läget med covid-19, är planerandet av olika evenemang lite knepigare än normalt. Anmälningen till historiklanseringen öppnar den 1.10. kl. 18, anmälan till middagen är redan öppen.

Historiken går snart att förhandsbeställa, vi återkommer genast när det är möjligt!

Anmälningslänk till historiklansering : https://forms.gle/PLid9uv2vmmhFfN98

Anmälningslänk till middag: https://forms.gle/5GdgoeRbQjWo3Yxo7

Evenemangen nedan:

 

23.10 Nostalgikväll för medlemmar aktiva på 60-, 70- och 80-talet.

Vi samlas på Gillesgården kl. 18 och får ta del av gamla loggböcker och minnas tillbaka till seglatser och andra evenemang. Det är bara att dyka upp, ingen förhandsanmälan krävs. Vid frågor, kontakta Bege Engström bgengstrom@gmail.com

4.11 Stadsmanöver / Öppet hus på Skansen
Vi ordnar på kvällen en stadsmanöver till kårens aktiva medlemmar som för oss igenom Åbo centrum via kårens tidigare kårlokaler. Vi bjuder in såväl unga och gamla att delta, rundan slutar på kårlokalen Skansen där vi bjuder på öppet hus.

6.11 Historiklansering
Välkommen på vårt lanseringstillfälle av 100-årshistoriken. Tillställningen äger rum kl. 17:30-19:00 på Kåren (Tavastgatan 22, 20500 Åbo). Tillställningen är samtidigt vår 100-årsmottagning. Pga. rådande restriktioner för publikevenemang måste deltagarantalet begränsas till högst 50 st. deltagare som kan fysiskt närvara. Vi öppnar upp en separat anmälan för tillställningen. Anmälningen stängs, då vi är uppe i 50 personer. För övriga intresserade kommer vi att skicka en videostream från tillställningen.

Historiken kommer i första hand att säljas via förhandsbeställning. Vi ni ha ett eller flera exemplar av den så gäller det att beställa på förhand. För detta öppnas en webshop. I nuläget kommer direktförsäljning enkom att ske under jubileumsevenemangen. Vi strävar efter att boken även finns tillgänglig framöver, men de konkreta formerna är ännu inte klara. Anmälan: https://forms.gle/PLid9uv2vmmhFfN98, sista anmälningsdag 18.10.

7.11 Kransnedläggning
Vi minns våra tidigare kårchefer och hedersmedlemmar genom att lägga ner kransar på deras gravar. Mer info följer senare.

7.11 Jubileumsmiddag
En jubileumsmiddag för alla 18 år fyllda SPare och tidigare SPare. Middagen ordnas på restaurang Koulu. Anmälan: https://forms.gle/5GdgoeRbQjWo3Yxo7

Vi förbehåller oss rätten att reglera antalet deltagare på tillställningarna, flytta på deras sammankomstplats, tidpunkt då de äger rum, eller fullkomligt inhibera de planerade tillställningarna, ifall de gällande sammankomstbegränsningarna så kräver.

Med scoutvänstern,

Planeringsgruppen

Alex Söderholm