Tävlingen om Ankaret

18.02.2019 kl. 12:00

Lördagen den 30 mars ordnas sjöscouttävlingen om Ankaret och Plätten i Stockholm. Tävlingen, arrangerad av Stockholms Scoutskeppslag, är menad för sjöscouter i åldern 12-15 år. Tävlingen går ut på att mäta scouternas färdigheter och kunskaper i sjöscouting. Tävlingen har bland de två svenskspråkiga sjöscoutkårerna i Åbo varit en tradition allt sedan 1970-talet och under de senaste åren har vi haft mycket stor framgång. Förutom deltagarna åker deras ”trimmare”, de som tränat dem under vintern, med. 

Vi åker iväg på fredag morgon med Viking Line till Sverige, med trimningar under båtresan, vartefter vi övernattar hos vår vänkår Vikingarna. På lördagen tävlar vi mellan 09-15 och besöker sedan Aquaria Vattenmuseet. På kvällen åker vi tillbaka med båten och på söndag morgon är vi framme i Åbo igen.

Vi kommer att ordna trimningar på vanlig mötestid samt även ett längre pass just före tävlingen. Om ni har några frågor om evenemanget eller andra arrangeman så kan ni rikta dem till reseledaren Niklas Jylhävuori: +358 50 3511518 / niklas.jylhavuori@scout.fi 

 

Anmälning: https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/login.aspx?Id=25934 

OBS! Om Kuksa strular så går det även att anmäla sig direkt till reseledaren per e-post. OBS!

Niklas Jylhävuori