SP:s 100-års jubileum

 

Medlemmar och scoutvänner

 

4.11 Stadsmanöver & öppet hus på Skansen
Vi ordnar en stadsmanöver som för oss igenom Åbo centrum via kårens tidigare kårlokaler. Vi bjuder in såväl unga och gamla att delta, rundan slutar på kårlokalen Skansen där vi bjuder på öppet hus.

6.11 Historiklansering & 100-årsmottagning
Välkommen på vår 100-årsjubileumsfest för scouter, föräldrar och scoutvänner.

På programmet står bl.a. utställningar, historiks tillbakablick kaffeservering mm.Tillställningen fungerar även som publiceringstillfälle för vår 100-årshistorik!


Tidigare och nuvarande medlemmar

 

22-23.8 Besök till Andrée​skär
Vi tar oss ut till Andréeskär och besöker minnesstenen. Efteråt finns det möjlighet att övernatta i egen båt tillsammans med övriga besökare på Brunskär.

Anmälan: https://forms.gle/V5PhAPJC6mZnbYzn8

7.11 Kransnedläggning
Vi minns våra tidigare kårchefer och hedersmedlemmar genom att lägga ner kransar på deras gravar.

7.11 Jubileumsmiddag 
En jubileumsmiddag för alla 18 år fyllda SPare och tidigare SPare.


Lägg datumen i din kalender och tipsa dina scoutvänner — mer information kommer när det närmar sig! Vi följer såklart myndigheternas instruktioner som orsakas av coronaviruset COVID-19.

Vårmöte 2020

Scoutkåren Pojkarna kallar sina medlemmar till vårmöte 23.6.2020 kl. 18 på kårlokalen.

 

-Skeppsrådet

SP har en ny båt!

SP har en ny båt, Dehler 36 SQ byggd 2008!

Igår förtöjde Arion i sin nya hemmahamn på Beckholmen, det markerar slutet på vårt snart femåriga båtprojekt, kåren vill rikta ett stort tack till alla involverade!

Båten seglades hem från Kappeln i Tyskland, distansen blev ca 630M och rutten var följande: Kappeln-Heiligenhafen-Simrishamn-Kalmar-Nynäshamn-Dalarö-Mariehamn-Jungfruskär-Åbo.

 

Kårens fortsatta åtgärder till följd av Coronaläget

Kårledarna som alla andra ser fram emot att restriktionerna för förhindrandet av smittspridning så småningom luckras upp. Kåren följer fortfarande Finlands Scouters direktiv om att inte ordna verksamhet med fysisk närvaro under vårterminen och på det förstärkta skeppsrådsmötet den 4.5.2020 bestämdes det också att inga seglatser med övernattning ordnas under juni månad.

 

Förbundslägret Najs 2020 inhiberades till följd av virusläget. Kåren utreder därför möjligheterna till att ordna seglatser under sensommaren.

 

Under hösten kommer kåren fira sitt 100-års jubileum och vi hoppas givetvis att omständigheterna möjliggör detta.

På båtfronten kan vi meddela att vi lkever i spännande tider och vi hoppas att skeppsrådet kan gå ut med goda nyheter angående båtprojektet inom en snar framtid.

 

-Kårchefen

Scoutkåren pojkarnas understödsförening r.f. kallar till årsmöte.

Scoutkåren pojkarnas understödsförening r.f. kallar till stadgeenligt årsmöte den 29.4.2020 kl. 19.00.

 

Mötet hålls digitalt på Zoom. Vänligen meddela deltagande till kårchefen (filip.nyman@scout.fi) för att få inbjudan till det digitala mötesrummet.

Social media