Ajournerat Vårmöte 1.4.2019

 Scoutkåren Pojkarna kallar sina medlemmar till ajournerat vårmöte 1.4.2019 kl. 18.00 på kårlokalen. På agendan är punkterna 8,9 och 10 från stadgeenliga vårmötesföredragningslistan.

Vårmöte 6.3.2019

Scoutkåren Pojkarna r.f. kallar sina medlemmar till vårmöte onsdagen den 6 mars kl. 19.00 på Skansen i Åbo, Auragatan 1. Välkomna!

Tävlingen om Ankaret

Lördagen den 30 mars ordnas sjöscouttävlingen om Ankaret och Plätten i Stockholm. Tävlingen, arrangerad av Stockholms Scoutskeppslag, är menad för sjöscouter i åldern 12-15 år. Tävlingen går ut på att mäta scouternas färdigheter och kunskaper i sjöscouting. Tävlingen har bland de två svenskspråkiga sjöscoutkårerna i Åbo varit en tradition allt sedan 1970-talet och under de senaste åren har vi haft mycket stor framgång. Förutom deltagarna åker deras ”trimmare”, de som tränat dem under vintern, med. 

Vi åker iväg på fredag morgon med Viking Line till Sverige, med trimningar under båtresan, vartefter vi övernattar hos vår vänkår Vikingarna. På lördagen tävlar vi mellan 09-15 och besöker sedan Aquaria Vattenmuseet. På kvällen åker vi tillbaka med båten och på söndag morgon är vi framme i Åbo igen.

Vi kommer att ordna trimningar på vanlig mötestid samt även ett längre pass just före tävlingen. Om ni har några frågor om evenemanget eller andra arrangeman så kan ni rikta dem till reseledaren Niklas Jylhävuori: +358 50 3511518 / niklas.jylhavuori@scout.fi 

 

Anmälning: https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/login.aspx?Id=25934 

OBS! Om Kuksa strular så går det även att anmäla sig direkt till reseledaren per e-post. OBS!

Terminstart

Idag kör vårens termin igång för vargungarna kl. 18-19 på Gillesgården. Äventyrsscouterna börjar nästa veckas onsdag 16.1 kl. 18.00-19.00 och spejarscouterna nästa veckas tisdag 15.1 kl. 14.45, också på Gillesgården.

Slutet på en era - s/y Verdandi såld.

 

Scoutkåren Pojkarna startade båtprojektet vilket bär namnet 'Projekt X' för snart 3 år sedan och i tisdags tog det ett märkbart steg frammåt. Verdandi eller Vertsu som hon kallas har bytt ägare och nu börjar sökandet efter den nya skolningsbåten på allvar.

Vi samlar fortfarande pengar till den nya båten och alla har chansen att delta! Vi säljer båtandelar till det ändamålet, köp ett kilogram och stöd ungdomsverksamhet.

 

 

Social media